Najbardziej czekoladowy krem – taki puszysty!

Receptura:

  • 230 dag gorzkiej czekolady
  • 2 lyzki kakao
  • 2 lyzki kawy rozpuszczalnej
  • 5 lyzek wody
  • 2 jaja
  • 4 lyzki cukru
  • szczypta soli
  • 1 szklanka kremowki

Przygotowanie:

W rondelku rozpuscic w wodnej kapieli – czekolade, kakao, kawe i wode. Zoltka utrzec z cukrem i dodac do masy. Bialk ubic na sztywno ze szczypta soli i dodac do masy. Kremowke ubic na sztywno i dodac do masy. Krem wsadzic na godzine do lodowki zanim nalozy sie na biszkopt.

„Krem jest bardzo czekoladowy. W odroznieniu od innych kremow czekoladowych jest bardzo puszysty i lekki dzieki kremowce i pianie z jajek oraz nie za slodki.”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s