Czekoladowo i pomaranczowo

Receptura:
  • 150 dag gorzkiej czekolady
  • 100 dag białej czekolady
  • 2 lyzki kakao
  • starta skorka z 5 pomarańczy
  • 8 łyżek miąższu z pomarańczy
  • 2 jaja
  • 4 lyzki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1 szklanka kremówki

Przygotowanie:

W rondelku rozpuscic w wodnej kapieli – czekoladę gorzka i biała, kakao, kawe i miąższ. Zoltka utrzec z cukrem i dodac do masy. Bialk ubic na sztywno ze szczypta soli i dodac do masy.    Kremówkę ubic na sztywno i dodac do masy. Na koniec dodać starta skórkę i delikatnie wymieszać.Krem wsadzic na godzine do lodowki zanim nałożycie do salaterek albo pucharków. Na koniec mozna przyozdobić plasterkami pomarańczy.

„Mus jest bardzo puszysty i baaardzo aromatyczny. Miąższ daje smak i zapach a starta skorka niesamowite doznanie smakowe. Generalnie mus nie jest słodki i nie na każde podniebienie, ale dla wtrawnego podniebienia to nie lada uczta”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s